Wie ben ik?

Margo Burghoorn, nuchter type van huis uit. Geïnteresseerd in de medemens, natuur en cultuur. Ik ben een aanpakker en een doorzetter. Verder is het glas bij mij altijd half vol en ga ik uitdagingen aan door te denken in mogelijkheden. Actie dus, wat mij betreft. Ik sta met beide benen op de grond en kijk graag naar de feiten, naar oorzaken en naar de gevolgen daarvan.

Rechtvaardigheid staat bij mij hoog in het vaandel. Daarom ben ik ooit rechten gaan studeren. En juristen hebben zoveel mogelijkheden op de arbeidsmarkt! Mijn eerste baan vond ik bij een gemeente, mijn tweede bij een bureau voor rechtshulp en inmiddels ben ik al 30 jaar werkzaam bij de rechtbank in Den Bosch. Eerst zeven jaar in een ondersteunende functie en daarna als rechter. En dat doe ik graag, rechter zijn. Ik heb bijna alle afdelingen van de rechtbank gezien, want ik hou van afwisseling. Dan blijft het voor mij interessant! Ik ben dan ook van alle markten thuis.

Holistische kijk

Maar er is nog meer in het leven! Niet alles is op te lossen met (juridische) regeltjes. En eerlijk gezegd vind ik het ook veel boeiender om naar de mens in zijn geheel te kijken (holistische benadering) – Wie ben jij? Waar loop jij tegen aan? En kan ik je daarmee helpen? – Daarom ben ik in 2008 naast mijn baan een coachopleiding gaan volgen zodat ik er ook handen en voeten aan kon gaan geven. Tijdens die opleiding kreeg ik een mooi compliment, namelijk dat ik zo authentiek ben. Dat klopt wel; ik ben vooral mezelf en het coachen zit in mijn bloed. Ik coachte al toen het woord coachen nog moest worden uitgevonden, bij wijze van spreken dan. En ik vind het nog steeds fantastisch om iemand te begeleiden in zijn of haar zoektocht naar wat iemand echt wil en de veranderingen die daar voor nodig zijn zichtbaar te maken. Inmiddels heb ik heel wat justitiemedewerkers uit allerlei onderdelen van het ministerie gecoacht die problemen ondervonden in of op hun werk en daardoor soms zelfs gezondheidsklachten kregen. Steeds gingen we samen op zoek naar de oorzaak daarvan en de oplossing daarvoor.

Levensloop

Mijn focus ligt daarbij op iemands levensloop. De basis van het coachtraject; – waar kom je vandaan – waar sta je nu – en waar wil je naar toe. Hoe zit jouw levensloop in elkaar en hoe kom jij het beste tot je recht. En wat heb jij daar dan voor nodig? Dat is voor iedereen anders. Wat je allemaal meemaakt onderweg is van invloed op het verloop van de rest van je leven. Dat geldt voor de mooie gebeurtenissen, maar ook voor de nare. Het al dan niet bewust worden daarvan en hoe je daar mee om bent gegaan maken dat je geworden bent wie je bent. En als je weet hoe dat zo is gekomen en je wilt er nu graag iets aan veranderen, kun je er ook iets aan doen. Hoe mooi is dat! Ik ga er graag met je over in gesprek.

Voedingsstoffen

Ook lichamelijke klachten ontstaan niet van de een op de andere dag. Alles heeft zijn oorzaak. Klachten van bijvoorbeeld stress, burn-out of andere lichamelijke ongemakken kun je niet altijd met goede gesprekken oplossen. Soms is er nog iets anders nodig. Dat was voor mij de aanleiding om vanaf 2019 opleidingen te gaan volgen op het gebied van (orthomoleculaire) voeding en suppletie en medische- en psychosociale basiskennis. Er ging een wereld voor mij open. Ik ontdekte dat als je bepaalde voedingsstoffen tekort komt (wat bij chronische stress bijvoorbeeld het geval kan zijn) je ook minder gaat functioneren. En daar kun je dus ook echt wel wat aan doen! Het is toch jammer dat we op de middelbare school niet leren wat gezonde voeding voor je kan doen. Maar het is nooit te laat om te leren wat voor jouw lichaam de beste voeding is. Je voelt je er uiteindelijk beter bij. Je zit lekkerder in je vel. Ik heb het zelf ervaren.

De EMB test

En toen ontdekte ik de EMB test in 2021; een bloedtest waarmee je je gezondheid kunt meten op energetisch niveau. Door een beetje bloed af te nemen door middel van een vingerprik en dit te analyseren kun je ontdekken of je ergens een tekort aan hebt, nog sporen van virussen in je bloed hebt, je stresslevel te hoog is, of je darmen niet helemaal doen wat ze moeten doen en nog veel meer! Ik vind het geweldig wat je allemaal aan dat bloed kunt zien. Zelf had ik onder andere een tarwe-intolerantie en een Magnesium- en B12- tekort. Sinds ik daar iets aan heb gedaan, heb ik geen buikpijn meer en ben ik niet meer zo moe. Dat had ik eigenlijk wel eerder willen weten! En daarom ben ik zelf de opleiding tot EMB therapeut gaan volgen. Ik heb inmiddels al behoorlijk wat mensen van een voedings- en suppletieadvies kunnen voorzien. Dat vind ik heel fijn. En dat gun ik jou ook.

Mijn bedrijf: Uw Levensloopcoach

Sinds september 2021 heb ik de stoute schoenen aangetrokken door mijn bedrijf te starten. Heel spannend, maar zo passend bij mij. Met mijn holistische bril wil ik heel graag iets betekenen voor anderen die voor de keuze staan door te gaan op het ingeslagen pad of een andere weg kiezen in hun levensloop of voedingspatroon omdat dat beter bij hen past en hun gezondheid ten goede komt. Als jij dat ook wilt, gaan we samen veranderingen in zetten. Lijkt je dat wat?

Maak dan een afspraak!