Wie ben ik?

Margo Burghoorn, nuchter type van huis uit. Geïnteresseerd in de medemens, natuur en cultuur. Ik ben een aanpakker en een doorzetter. Verder is het glas bij mij altijd half vol en ga ik uitdagingen aan door te denken in mogelijkheden. Actie dus, wat mij betreft. Ik sta met beide benen op de grond en kijk graag naar de feiten, naar de oorzaken en naar de gevolgen daarvan. Rechtvaardigheid staat bij mij hoog in het vaandel. Daarom ben ik ooit rechten gaan studeren en ben ik al meer dan 25 jaar werkzaam bij de rechtbank in Den Bosch. Eerst in een ondersteunende functie en sinds 20 jaar als rechter. En dat doe ik graag, rechter zijn. Ik heb bijna alle afdelingen van de rechtbank gezien, want ik hou van afwisseling. Dan blijft het voor mij leuk! Ik ben dan ook van alle markten thuis.

Omdat niet alles is op te lossen met het toepassen van (juridische) regeltjes en ik het nog veel boeiender vind om naar de mens in zijn geheel te kijken (holistische benadering) – Wie ben jij en waar loop jij tegen aan? En kan ik je daarmee helpen? – ben ik op voordracht van het Ministerie van Justitie in 2008 naast mijn fulltime baan een coachopleiding gaan volgen. Tijdens die opleiding kreeg ik een mooi compliment, namelijk dat ik zo authentiek ben. Dat klopt wel; ik ben vooral mezelf en het coachen zit in mijn bloed. Ik coachte al toen het woord coachen nog moest worden uitgevonden, bij wijze van spreken dan. En ik vind het nog steeds fantastisch om iemand te begeleiden in zijn of haar zoektocht naar wat iemand echt wil. Inmiddels heb ik heel wat justitiemedewerkers uit allerlei onderdelen van het ministerie gecoacht die problemen ondervonden in of op hun werk. Steeds gingen we samen op zoek naar de oplossing. Mijn focus ligt op iemands eigenheid. Vandaar het eenvoudige onderzoek wat de basis vormt voor mijn coaching; – waar kom je vandaan – waar sta je nu – en waar wil je naar toe. Hoe zit jouw levensloop in elkaar en hoe kom jij het beste tot je recht. En wat heb jij daar dan voor nodig?

Behalve problemen op het geestelijk/mentaal vlak, kwam ik tijdens coachtrajecten ook mensen tegen die problemen ondervonden op lichamelijk gebied. Klachten van bijvoorbeeld stress, burn-out of andere lichamelijke klachten die je niet altijd met goede gesprekken kunt oplossen. Soms is er nog iets anders nodig.

Dat was voor mij de aanleiding om vanaf 2019 opleidingen te gaan volgen op het gebied van (orthomoleculaire) voeding en suppletie en medische- en psychosociale basiskennis. Als je bepaalde voedingsstoffen tekort komt (wat bij chronische stress bijvoorbeeld het geval is) ga je ook minder functioneren. En wat kun je daar dan aan doen?

Ik onderzoek waar klachten vandaan komen door middel van gesprekken en/of een EMB test (waarover verderop meer), zodat er iets aan de oorzaak kan worden gedaan en daar stem ik mijn levensloopcoaching en/of voedingsadviezen op af. Daarbij maak ik gebruik van alle kennis die ik via opleiding en in de praktijk heb opgedaan en nog steeds opdoe.

Behalve voor justitiemedewerkers kan ik hierin natuurlijk ook iets betekenen voor andere mensen die voor de keuze staan door te gaan op het ingeslagen pad of een andere weg kiezen en wil ik deze mensen ook graag voorzien van waardevolle voedingsadviezen. Dat doe ik in mijn eigen bedrijf!

Uw Levensloopcoach

Ik wil je graag begeleiden in je zoektocht naar wat bij jou past (in je werk, in je voeding etc.) door met jou samen naar je levensloop te kijken en/of je voedingspatroon en veranderingen in gang te zetten. Lijkt je dat wat?

Maak dan een afspraak!