Een goede werking van neurotransmitters is essentieel voor voor een goede communicatie in de hersenen en een correcte aansturing van alle fysieke en mentale processen in het lichaam. Ze beïnvloeden je totale gezondheid.

Je bijnieren, darmen en verschillende hormonen en enzymen beïnvloeden de aanmaak van neurotransmitters. Ook je voeding en mate van stress spelen een rol. Door langdurige stress, voedingstekorten, infecties, genetische aanleg of toxische stoffen in het milieu kan er een disbalans ontstaan in neurotransmitters.

Als de neurotransmitters uit balans zijn, kunnen er allerlei gezondheidsproblemen ontstaan, zoals stressklachten, altijd “aan staan”, prikkelgevoeligheid, burn-out, depressie, mentale onrust, slaapproblemen, geheugen-, focus- en concentratieproblemen, angsten, agressie, verslavingen, vermoeidheid/uitputting, verstoorde automatische handelingen, dyslexie, moeilijk kunnen stoppen, verkrampt raken, starheid, hoofdpijn/migraine, obstipatie, pijngevoeligheid, gespannen zijn, darmklachten, verlaagde weerstand etcetera.

Een neurotransmitter test is zinvol bij praktisch alle fysieke en psychische klachten.

Ook als je geen klachten hebt maar bijvoorbeeld je sport- of werkprestaties wilt verhogen of je juist beter wilt herstellen, is de neurotransmitter test een zinvol instrument.

Die test geeft een indicatie van de balans van je neurotransmitters, als je de vragen eerlijk invult. De test wordt gebruikt als onderdeel van orthomoleculaire therapie of life coaching. Door middel van een bloedonderzoek kan vervolgens worden gekeken of jouw eigen inschatting klopt en kan verder onderzoek worden gedaan naar de oorzaken hiervan. Oplossingen kunnen worden onder meer worden gezocht in het aanpassen van je voeding, stressreductie, beweging, slaap en supplementen.  

Benieuwd naar wat er bij jou uit de test komt?

Ja ik wil graag weten hoe het met mijn neurotransmitters is gesteld

Laat hieronder je gegevens achter, zodat ik je de test kan sturen.