“Alles is energie.” (Albert Einstein)

Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB)

Je hebt ongetwijfeld al geprobeerd om van je gezondheidsklachten af te komen, maar het heeft niet (genoeg) geholpen. Waar dat precies aan ligt is niet duidelijk. Misschien heeft de huisarts al een diagnose gesteld? Misschien heb je voor je klachten al een behandeling gehad of medicijnen of allebei? Het kan ook zijn dat je klachten even weg waren, maar weer terug zijn gekomen. Van belang is om de oorzaak te achterhalen. Eigenlijk kun je dan pas echt iets aan je klachten doen en blijf je niet hangen in symptoombestrijding. De orthomoleculaire geneeskunde streeft er naar je gezondheid te optimaliseren door te onderzoeken welke voedingsstoffen jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Deze test is geen vervanging van reguliere zorg, maar staat er naast en is alleen geschikt voor je als je open staat voor complementaire zorg en gemotiveerd bent om de adviezen op te volgen.

Het testen

Ik neem door middel van een vingerprik een beetje bloed af en stuur dat op naar een laboratorium waar het wordt onderzocht. Er wordt gekeken naar de reguliere uitslagen = hematologie: de uitslagen met betrekking tot de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes, waar de huisarts ook mee werkt. Maar daarnaast ook naar zaken waar de huisarts over het algemeen niet naar kijkt zoals de (verborgen) aanwezigheid van ontstekingen, verzuring, de gesteldheid van je immuunsysteem en aanwezigheid van stress. Daarvoor wordt het bloed onder de microscoop onderzocht = levend bloed analyse. De EMB-test meet hoe het zit met de het functioneren van de cellen in je organen, jouw waardes van vitamines, mineralen en vetzuren, je hormonen en je eventuele intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. De uitslagen geven een totaal overzicht van je fysieke en mentale gezondheid.

Wat kun je verder verwachten?

Allereerst voer ik een gesprek (anamnese) met je over je klachten, welke diagnoses er al zijn gesteld en eventuele medicatie of supplementen die je gebruikt. Daarvoor krijg je voor het gesprek een formulier waarop je dit soort dingen al vast kunt invullen, zodat we tijdens het gesprek de tijd kunnen besteden aan jou en je klachten en het kunnen hebben over je gezondheid en welke weg je hebt bewandeld of wat je al zelf hebt geprobeerd om daar een goede balans in te krijgen, voordat je bij mij kwam.

Na het gesprek en het afnemen van het bloed stuur ik de test naar het laboratorium. Als de uitslag terugkomt (na ongeveer 14 dagen) analyseer ik de uitkomst. Dan kijk ik weer naar de klachten waarmee je kwam en of daarvoor een mogelijke oorzaak is gevonden in de test. We maken dan een afspraak om de test te bespreken en je krijgt een uitgebreid advies over het aanpassen van je voeding en/of bepaalde voedingssupplementen en/of andere mogelijkheden om het klachtenpatroon te doorbreken. Na 3 maanden hebben we nog een keer contact om te bespreken welke resultaten zijn behaald en om te kijken of er verder nog iets nodig is.

Wat kost het?

Het intakegesprek, de bloedtest, het bespreken van de uitslag inclusief advies en een vervolgconsult binnen drie maanden kosten samen € 279,-. Eventuele geadviseerde supplementen zijn niet inbegrepen.