Waarom is het nemen van voedingssupplementen soms zinvol?

Ja, waarom zou je ze nemen? Je eet toch gezond? Tenminste, je doet je best? Maar al doe je nog zo je best…..waarschijnlijk krijg je niet altijd die voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Al was het maar omdat er soms niet voldoende voedingsstoffen in de bodem zitten waarop jouw groenten groeiden. En die krijg je dan ook niet binnen, helaas. Of we krijgen niet genoeg zon op onze huid, om vitamine D aan te maken, omdat we nu eenmaal op het noordelijk halfrond wonen of de hele dag binnen zitten.

Kunnen we daar dan iets aan doen? Jazeker. Als we met onze voeding onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, of van onvoldoende kwaliteit, kunnen we ze eventueel aanvullen met voedingssupplementen. Basissuppletie bestaat uit een multi-vitamine waar goed opneembare voedingsstoffen in zitten, zoals vitaminen en mineralen en andere belangrijke stoffen. Maar ook omega-3 vetzuren zijn van wezenlijk belang. Die kun je uit je voeding halen, maar dat kan wel lastig zijn. Je komt een heel eind als je twee keer per week vette vis eet, maar dat doet niet iedereen. Visolie is dan een prima oplossing. Ook vitamine D hoort in de basis thuis, evenals Magnesium. Zorg er wel voor dat je niet het eerste de beste potje koopt. Het gaat er natuurlijk wel om dat de stoffen die jij nodig hebt ook werkelijk in de supplementen zitten in een goed opneembare vorm en van goede kwaliteit en dat er geen stoffen in zitten die er niet in thuis horen en waar je niets aan hebt, zoals allerlei onnodige vulstoffen.

Hoe weet je nou of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Behalve dat je allerlei klachten kunt krijgen als dat niet zo is, weet je dat eigenlijk niet tenzij je het laat onderzoeken. Mocht jij gezondheidsklachten hebben waarvan je de oorzaak maar niet kunt vinden, denk dan eens aan een EMB test. https://uwlevensloopcoach.nl/index.php/bloedtest

Categorie├źn: Voeding