“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding” (Hippocrates)

Gezond eten

Je bent je gezondheidsklachten beu en wil je daar iets aan doen door onder andere gewoon gezond te eten. Maar wat is dat dan gezond? Als zelfs voedingsdeskundigen het daar niet altijd over eens zijn! Kijk maar naar al die verschillende diëten die in omloop zijn. Of naar de adviezen van het Voedingscentrum die dan weer net anders zijn. Kortom, zo makkelijk is het niet om te bepalen wat gezond is. Maar de belangrijkste graadmeter is nog steeds jouw eigen lichaam dat met tijd en wijlen zal protesteren als het niet de voedingsstoffen binnen krijgt die het nodig heeft. Dat kan uit van alles blijken. Je krijgt buikpijn, wordt misselijk, krijgt huiduitslag, wordt te dik, je ontlasting ruikt niet maar stinkt of ziet er toch wel heel eigenaardig uit etc.. Behalve deze duidelijke klachten kan je voeding ook een rol spelen bij klachten als vermoeidheid, stress, slapeloosheid, rusteloosheid en nog veel meer vage klachten.

Heb je van dit soort klachten, dan is het raadzaam eens naar je voeding te kijken. Mogelijk zijn ze met wat aanpassingen in je voeding te verhelpen. Dat kunnen we samen onderzoeken door jouw huidige voedingspatroon onder de loep te nemen. Misschien blijkt dan dat je dingen eet die niet goed voor je zijn of dat je gevoelig bent voor bepaalde voedingsstoffen. Dan kun je die beter een tijdje links laten liggen en kijken of je klachten daarmee verholpen zijn. Maar hoe weet je nu waar je gevoelig voor bent? Afhankelijk van het soort klachten en je voedingspatroon ligt het een of het ander meer voor de hand.

De meeste mensen weten wel dat verse groenten over het algemeen gezond zijn en suiker en witte pasta niet. En dat je voldoende vocht binnen moet krijgen door de dag heen. En dat daar dan geen frisdrank of alcohol mee bedoeld wordt. Maar weet je ook welke vetten wel en niet gezond zijn? En twijfel je over wel of geen vlees eten? Of ben je daar al uit? En als je kiest voor geen vlees eten, krijg je dan wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen? Of kom je dan wat te kort? En hoe merk je dat dan?

Op deze en andere vragen zoeken we samen naar de antwoorden. Meestal zijn de klachten na het aanpassen van je voedingspatroon na een paar maanden verdwenen of in ieder geval een stuk minder geworden. Mocht het zo zijn dat er dan nog iets in je lichaam niet helemaal lekker werkt, dan zou je een EMB-test kunnen doen (niet in het gezonde voedingstraject inbegrepen), waarover hierna meer. Dat kan overigens ook het startpunt zijn als je meteen wilt gaan werken aan eventuele tekorten. Ook het tijdelijk inzetten van voedingssupplementen kan een goede aanvulling zijn op je gezonde voedingspatroon.

Het gezonde voedingstraject

Het gezonde voedingstraject bestaat uit een uitgebreid intakegesprek (aan de hand van een vooraf ingevuld formulier) en een drietal coachgesprekken naar aanleiding van opdrachten die je van mij krijgt en resultaten die je behaalt.

Wat kost het?

Dit traject kost € 357,-